Editör’den….
Bursa Time dergisi ara verdiği yayın yaşamına yeniden, yine merhaba diyor.
Öncelikle Bursa Time Dergisini hazırlama görevine beni layık gören Dibay Medya Yönetim Kurulu Başkanı Cüneyt Dizdar’a teşekkür ederim.
Mesleğin başlarında olan bir gazeteci olarak farklı bir alan olan dergi deneyimi benim için hem zor hem de heyecan verici bir süreç oldu.
Bursa Time Dergimiz elbette ilk kez yayımlanmıyor…
Ama benim için bir ilk…
Açıkçası, editör yazısını yazarken, içim kıpır kıpır…
Dergiyi elime alacağım günü büyük bir merak ve heyecanla bekliyorum…
Dolu dolu bir içerikle hazırladığımız Bursa Time’nin bu sayısında, ilginizi çekeceğini umduğumuz söyleşi, haber, inceleme araştırma ve makaleler yer alıyor…
Elbette ağırlığımızı Bursa’ya, kentimizin tarihi ve kültürel değerlerine, zenginliklerine verdik…
Ama kentin toplumsal yaşamına etkisi olan konuları da kapsamımıza aldık.
Mesela Dilruba Evleri…
Pek çok Bursalının belki de bilmediği bu konuyu gündeme taşırken…
Yardımlaşmanın, hayırseverliğin imzasını taşıyan Dilruba Evleri’nin bakıma muhtaç yaşlıların nasıl sarıp sarmalandığını, karşılıksız gönüllülüğün nasıl hayırlara vesile olduğunu gördük ve sizlerle paylaşmak istedik.
Keza Uludağ Üniversitesi Psikiyatri Anabilim Dalı Başkanı olmasına karşın farklı alanlarda araştırma ve incelemelere imza atan düşünce insanı Prof. Dr. Selçuk Kırlı ile Türkiye’de bir eşinin olmadığını düşündüğümüz oldukça sıra dışı bir konuda söyleşi gerçekleştirdik.
Kendisi aynı zamanda antik para koleksiyoneri olan Prof. Dr. Selçuk Kırlı ile yaptığımız, “sikkelerin sembolleri üzerinden günümüze liderlik göndermeleri bulunan” bu söyleşiyi mutlaka okumanızı öneriyoruz…
Öte yandan Hünkar Köşkü, Tophane Saat kulesi gibi kentimizin tarihi ve kültürel mirasını sizlerle paylaştık.
Dünyadaki dört çarşılı köprüden biri olan Irgandı’yı geçmişten bugüne ele alırken, Irgandı’da faaliyet gösteren sanat odaklı işletmelerin sorunlarına ve beklentilerine de yer verdik.
Bursa Haber Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Tayfun Çavuşoğlu’nun yazmış olduğu “ “Çanakkale 1915 –Yalanlar, İftiralar, Polemikler” adlı eseri Bursa Time’ın bu sayısında yer alıyor…
Öte yandan Gazeteci Yazar Eşref Uzundere Nevruz’u yazdı…
Fahrettin Beşli inceleme araştırmasında, eski Türklerden Osmanlıya dek Türk kılıcının yerini, dönüşümünü anlattı….
Bursa’da siyasetin genç yüzlerinden Erkan Aydın ile hem siyaset hem de dağ yöresi üstüne bir söyleşi gerçekleştirdik.
Gezi Güncesi’nde ise Kosova ve Makedonya yer aldı…
Yazıları, makale ve araştırmalarıyla katkı veren Tayfun Çavuşoğlu’na, Caner Evyapan’a, İhsan Bölük’e, Ömer Küçükkaya’ya, Hamit Saraç’a, Eşref Uzundere’ye, Funda Avcı’ya, Pınar Çaylak’a, Zerrin Anbartepe’ye, Fahrettin Beşli’ye, Prof. Dr. Selçuk Kırlı’ya ve elbette H. Gül Kolaylı’ya sonsuz teşekkürler…
Bir sonraki sayıda, sizlerden gelen öneri ve katkılarla daha da zenginleşeceğimizi düşünüyorum.
Sevgiyle kalın…