Mental Aritmetik şampiyonları Bursa’dan

MENTAL a (3)

Çözüm Gelişim Merkezi Uluslar arası 2014 MentaL Aritmetik Olimpiyat oyunlarında  büyük bir başarıya imza atarak Bursa’ya 6 yaş grubunda Şampiyonluk kupasının yanı sıra bir de 4. Madalyası kazandırdı.

Azerbaycan, Kazakistan, Kırgızistan ve Japonya gibi yurtdışından da katılımların olduğu 2014 Mental Aritmetik Olimpiyatı Ankara’da düzenlendi. 285 yarışmacının katıldığı Olimpiyat’ta Çözüm Gelişim Merkezi mental aritmetik öğrencileri büyük bir başarıya imza atarak Bursa’ya madalya ile döndüler. Öğretmen Mehmet Aras İlkokulu 2. Sınıf öğrencisi ve Çözüm Gelişim Merkezi kursiyeri Berra Nur kayış 6 yaş grubunda birinci olup şampiyonluk kupası ve madalyasını alırken, Berra Aydın ise 4. olarak plaket ve madalya aldı. Öğretmen Mehmet Aras İlkokulu 2. Sınıf öğrencisi olan Berra Nur Kayış mental aritmetiğin kendisine çok büyük katkısı olduğunu belirterek şampiyon olmaktan duyduğu mutluluğu dile getirdi. Kursta öğretmenleri tarafından çok iyi hazırlandığını belirten Berra Nur Aydın’ın velisi ise mental aritmetik eğitiminin yararlarına dikkat çekerek “Kızımızın okuldaki matematik derslerine de büyük faydası oldu. Bütün problemleri akıldan çözüyor. Zaten dersleri de çok iyiydi. Ayrıca yarışmanın sosyal yönü de var. Özgüveni arttı” diye konuştu. Yunus Emre İlkokulu 2. Sınıf öğrencisi Berra Aydın’ın annesi ise kursa başlamadan önce kızının dikkat dağınıklığı olduğunu, mental aritmetik ile bu durumu aştığını ve derslerine de çok olumlu yansımalar olduğuna dikkat çekerek “Kızımın uluslar arası bir şampiyonada dereceye girmesinden dolayı çok mutluyuz. Çözüm Gelişim Merkezi’ne teşekkür ediyoruz” dedi.

Çözüm Gelişim Merkezi tarafından yapılan açıklamada ise, bünyelerinde Mental Aritmetik, beyni etkin kullanma ve anlayarak hızlı okuma ve İngilizce kursları olduğu yer aldı. Açıklamada Mega Hafıza’nın Melik Duyar tarafından geliştirilip dünyaya ihraç edildiği, mental aritmetiğin Japon milli eğitim sisteminde ders olarak yer aldığına da değinildi. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Merkezimiz öğrencilerinin Mental Aritmetik Olimpiyatında birinci ve dördüncü olmalarından dolayı mutluyuz. Kendilerini kutluyoruz. Kurumumuz, Bursa’da dünyaca ünlü mega hafıza uzmanı Melik Duyar temsilcisi olarak faaliyet gösteren tek merkezdir. Melik Duyar tarafından geliştirilen tescilli mega hafıza, Mega Aritmetik ve Dahi Çocuk sistemi özellikle 5 ile 11 yaş arası çocukların beyinlerinin holistik bir şekilde gelişmesini sağlayarak olağanüstü sonuçlar veren çok özel bir mental aritmetik eğitim programıdır. Megaaritmetik, çocukların beyin gelişimine uygun zihinsel aritmetik teknikleriyle hafıza tekniklerini birleştiren ve beyinde sinerji yaratan özel bir zihinsel aritmetik öğretim sistemidir. Öğrenmede beynin her iki tarafının da kullanılmasıdır . Çocuklarda beyin gelişimi, analitik düşünce yeteneklerinin artırılması, zeka ve beyinsel aktivitelerin yükseltilmesini amaçlayan megaartimetik sistemi, çocuklara parmakla “paritmetik metodunu”, abaküs ile “soroban metodunu”, zihinsel olarak ise “anzan metodunu” öğretmektedir. Bu tekniklerle eğitilen çocuklarımızın yaşamları boyunca matematik, analitik düşünce, hızlı okuma kabiliyeti, zeka gelişimi gibi aktivitelerinin artık “refleks haline” geldiğini mutlulukla görmekteyiz. Örneğin hızlı okuma kabiliyeti, öğrencilerin girdiği sınavlardan, genel yapılan üniversite sınavları, dil sınavlarına kadar süre avantajı sağlamaktadır. Öte yandan merkezimizde satranç, diksiyon-drama, çocuklar için İngilizce, Fransızca, İtalyanca ve Rusça gibi dersler de açılacaktır. Çağımızda dil eğitiminin küçük yaşlardan başlaması daha etkin sonuçlar vermektedir. Çocuklar için gerçekleştirilecek bu tip dil kurslarıyla, özel amaçlı kurs ihtiyacını da karşılamayı umut ediyoruz.”

Eğitim 4.530 Okuma