Exhausting Expertise Та Delicate Abilities Для Product Supervisor

Цей процес відбувається спільно з менеджерами та власниками продукту. Для цього зручно використовувати Cynefin framework. Він допомагає визначити, Product Manager вакансії наскільки складний проєкт, над яким ви працюєте, та на основі цього прийняти рішення щодо оптимального способу керування ним.

Тепер ви знаєте, які навички мають бути у продакт-менеджера. У наступному блоці ми розповімо, скільки може заробляти продукт і в яких компаніях працювати. Продакт-менеджер — це той, хто щодня ставить завдання людям, які краще за нього виконують свою роботу.

Soft і hard skills для продакт-менеджерів

У менеджерів та взаємопов’язаних відділів виникає все більше необхідності об’єднуватися для роботи над проєктами. І якщо раніше колеги могли обговорити завдання, що стоїть перед ними, в офісі, то зараз потрібно комунікувати онлайн/в чатах. Це вимагатиме від команди вміння знаходити підходи одне до одного, об’єднуватися для досягнення спільних цілей.

Чим Займається Продакт-менеджер

Вони ж не заохочують «метеликів» — командних гравців, що роблять ставку не на особистий результат, а на підсумки колективної роботи. Розбираємося, що таке gentle abilities, які основні гнучкі навички виділяють і як їх прокачувати, щоб бути запотребованим спеціалістом. У статті також поділилися ефективними техніками, книжками й курсами, що допоможуть розвинути delicate skills для IT.

Сумнівайтеся в тому, у чому ви на 100% упевнені, даючи шанс іншій думці. 16 порад як навчитися вчитися, які допоможуть вибрати стиль навчання та виносити з курсів найважливіше для себе. Перш ніж рости у цій сфері, потрібно підготуватися. В Україні попит на продакт-менеджерів менший, але він є. Щотижня на HeadHunter публікується близько one thousand вакансій продакт-менеджера.

Soft і hard skills для продакт-менеджерів

Для них важлива прозорість робочих процесів і чесність роботодавця. 52% опитаних згадали, що репутація компанії — ключовий критерій для надсилання резюме. В статті чи повинен продакт програмувати ми розповідаємо про те, які технічні навички варто розвивати продакту, і даємо добірку ресурсів для їх вивчення.

Ютуб, Подкасти

У цьому вам допоможе тест на продакт з десяти питань. Але конфлікти у колективі все одно трапляються. У статті про розв’язання конфліктів ми розкриваємо п’ять несподіваних способів на прикладі життя продуктової команди. У статті про data-driven гіпотези ми вчимося формулювати гіпотези за п’ять кроків на прикладі RPG ігри та даємо безкоштовний шаблон для їх систематизації.

Копірайтер-маркетолог з технічною освітою, досвідом у продажах та маркетингу. Завжди в пошуках найкращих рішень для досягнення поставленої мети. Вважає, що створення текстів — це симбіоз мистецтва та науки. Існують різні підходи до управління командами.

Soft Skills

Шаблон worth proposition canvas допомагає чітко побачити цінність продукту і зрозуміти, що робити. Уміння планувати буде для вас істотним плюсом, тому що ми живемо в епоху мультизадачності. Важливо розвивати навички фокусування на головному і боротися з прокрастинацією. Співробітник, який справляється з завданнями вчасно, при цьому не витрачає на це занадто багато енергії, завжди буде цінуватися в компанії. Пам’ятайте, що помилки у роботі проджект-менеджера можуть коштувати дуже дорого для всієї команди та проекту. Тому фразу «На своїх помилках вчаться» краще відкинути одразу та всіма доступними способами мінімізувати ризики.

PM повинен вміти складати RACI-матрицю, або матрицю обов’язків. На основі отриманих відповідей потрібно робити висновки стосовно того, чого не вистачає кожній людині. Тут мова йде про тімбілдинги (в тому числі онлайн-заходи), святкування https://wizardsdev.com/ з приводу досягнення успіху та ін. В ідеалі PM повинен проводити співбесіди з кожним кандидатом. Якщо мова про велику команду, то хоча б з претендентами на ключові ролі. Однак наведені вище Soft Skills – це більше теорія.

Soft і hard skills для продакт-менеджерів

Сподіваємося, що цього року ви матимете можливість прокачати свої скіли та бути готовими до будь-яких змін на ринку праці. У сучасних реаліях гібридного формату роботи підходи до неї сильно змінилися. Дослідження, проведені Hay Group, показали, що менеджери, які розвивають софт скіли та лідерські якості, можуть підвищити ефективність своїх команд на 30%. Забезпечувати якість та інженерну досконалість (engineering excellence). Йдеться про технічну якість розробки продукту.

Яким має бути резюме на позицію IT Product Manager. Як складати резюме й готуватися до співбесіди — окрема наука. Правильна відповідь — все залежить від вашого досвіду, позиції, на яку претендуєте, і компанії, куди наймаєтеся. Книги з розробки, маркетингу — це фундамент для будь-якого Product Manager, але сфера високих технологій дуже швидко змінюється. Тому продакт-менеджеру важливо тримати руку «на пульсі», а отже, без блогів, соціальних мереж і Телеграм-каналів не обійтися.

Продакт-менеджер – це людина, яка відповідає за кожен аспект продукту під час запуску та після релізу. У цьому йому допомагають розробники, маркетологи, аналітики, дизайнери та тестувальники. Концепція Lean startup допомагає швидко тестувати ідеї та вибирати відповідну бізнес-модель розвитку такого продукту, за який люди будуть готові платити. Задача Lean startup — уникнути витрати сил і бюджету на продукт, непотрібний користувачам. На ринку, що змінюється, абсолютно необхідні тверді навички. Все ще важливо, щоб водій автобуса мав посвідчення, суддя знав закони, а пілот міг літати на літаку.

Де Продакти Шукають Роботу?

На певному етапі саме взаємодія з користувачами продукту може становити більше 70% щоденної роботи. Щоб зрозуміти, що саме вам треба розвивати, випишіть свої сильні та слабкі сторони на аркуш, проаналізуйте, зіставте з вимогами в вакансії та удосконалюйте необхідне. Наймаючи колегу в команду, ми завжди оцінюємо ступінь його самостійності та вміння планувати свою діяльність.

Підписуйтесь на щотижневу розсилку від головної редакторки Happy Monday з підбіркою найцікавішого контенту тижня, новин та кар’єрних можливостей. Якщо ви тяжко переносите невдачі і боїтеся робити помилки, подумайте кілька разів, перш ніж йти в продакт-менеджмент. Продуктовий менеджер підтримує roadmap в актуальному стані, комунікуючи з головними стейкхолдерами. Емпатія, критичне мислення, адаптивність, стресостійкість, самоконтроль, здатність керувати власними емоціями та емоціями інших для виконання робочих завдань.

  • Такі комунікації передбачають звітування перед клієнтами по продукту, який вони замовили.
  • Менеджерам однозначно варто заохочувати колаборацію в командах і прагнути досягти за її допомогою ще більшої злагодженості та ефективності.
  • Задача менеджера проєкту – зосередитися саме на цій стадії та зробити так, щоб робота була ефективною.
  • Якщо в нього інша сфера діяльності, мова буде йти про будування інших процесів.
  • Ще один важливий пункт — вміння доносити свою думку колегам або клієнтам зрозуміло і ввічливо.

Це чудове доповнення до «Виживають тільки параноїки», яке легко читати через формат художнього твору. Попри те, що більшість продакт-менеджерів — це молодь віком від 25 до 36 років, є доволі багато продактів, які старші чи молодші за цей вік. Це гарний сигнал,що продакт-менеджером в Україні можна стати в будь-якому віці (найстаршому з респондентів було 60 років).

Tarih-Kültür 33 Okuma