article_jule (39544)

Yargı Paketi: Bir itirafname

İşyerinin kapatılması kararına itiraz edilmesi ve bu itiraza idare tarafından herhangi bir dönüş yapılmaması halinde itiraz edildiği günden itibaren 30. Günde idarenin itirazı zımnen reddettiği kabul edilir ve buna dayanılarak idari işlemin iptali davası açılabilir. İşyerinin faaliyetinin durdurulmasına yönelik verilen karara karşı durdurma işleminin gerçekleştiği günden itibaren 6 iş günü içerisinde işyerinin bulunduğu yerdeki İş Mahkemesi’nde itiraz edilebilir. İş Mahkemesi, 6 iş günü içinde kararını verir ve İş Mahkemesi tarafından verilen karar kesmarsbahis giriş. Ayrıca, işletmedeki ilgili kişilerin, bu şartlara ilişkin gerçeğe aykırı veya yalan beyanda bulunmaları halinde, haklarında kanuni işlem başlatılabilir.

  • Kanun bu elemanların, siyasi partilerin merkez organları dışında kalan parti görevi almalarına cevaz veremez ve parti üyesi yüksek öğretim elemanlarının yüksek öğretim kurumlarında uyacakları esasları belirler.
  • (3) Yukarıdaki fıkralarhükümlerinin uygulanmasının işlenen fiile nazaran daha ağır sonuçlar ortayaçıkarabileceği durumlarda, hâkim bu tedbirlere hükmetmeyebilir.

[32] Fuat Hüsnü, Reşat, Kemani Nuri, Fahri, Nurettin, Hafız Mehmet, Hafız Mustafa, Emcet, Tamburacı Osman Pehlivan ve Şevki’den oluşan takım ilk maçını Kadıköy Rum takımı ile yapmış, fakat 5-1 yenilmiştir. Maçın bitiminde, saray hafiyeleri Black Stocking futbolcularının Türk olduğunu anlayınca kimi oyuncuları yakalayarak sürgüne göndermiştir. Takımın kurucularından Fuat Hüsnü ise, bir faytona binerek kaçmayı başarmış, daha sonra ise hafiyelere yakalanmamak için, İngilizlerin “Kadıköy Futbol Kulübü”nde “Boby” takma adıyla futbol oynamaya devam etmiştir. Yayın konusunda ise; futbol müsabakalarının televizyon, radyo ve her türlü teknik cihaz ve benzeri araçlarla yayınlanmasına, yayınların düzenlenmesine ve programlanmasına münhasıran[90] TFF Yönetim Kurulu yetkili bulunmakta[91], milli müsabakalar şifreli yayınlanamamaktadır[92]. Uluslararası müsabakaların yayınında UEFA ve FIFA statü ve talimatları ayrıca uygulanmaktadır. Kulüplerin yayın kuruluşları ile yapacakları sözleşmeler, TFF’nin gözetim, denetim ve onayına tabi bulunmaktadır.

2012 yılında yürürlüğe giren 6306 sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun’un gerekleri yerine getirilmemiştir. Başta riskli yapı tespitleri olmak üzere kentsel dönüşümü sağlayacak kanun ve yönetmelikler güncellenecek ve sıkı bir disiplin içerisinde uygulanacaktır. Kentsel dönüşümün; deprem, sel felaketi, toprak kayması ve orman yangını gibi doğal afet ve felaketlere hazırlıklı olması için bilimdeki son gelişmelere göre yapılaşma mevzuatını güncelleyecek ve kentsel dönüşümün bu yeni mevzuat çerçevesinde yapılmasını sağlayacağız. Kentsel dönüşümle ilgili mülk sahipleri, yerel yönetimler ve özel müteşebbisler arasındaki uyuşmazlıkları önleyici, adil ve hakça paylaşıma dayalı düzenlemeler getireceğiz. Sıhhi müessese sınıfında yer alan bakkal, market, büfe, kasap, manav gibi işyerlerinin, işyeri açma ve çalışma ruhsatı alabilmeleri için, mevzuatta belirtilen tüm şartları bir arada taşımaları gerekir. Diğer taraftan, aranan tüm şartları sağlayan işletmeler, daha sonradan bu niteliklerini kaybedebilirler. Bu işletmeler hakkında daha sonradan denetim yapılarak, mevzuata uygun olmayan unsurlar ve eksikliklerin tespit edilmesi de mümkündür. Bu durumda, işyeri sahibine, işyerinde tespit edilen bu eksikliklerin ve hataların giderilmesi için bir defaya özgü olmak üzere on beş günlük süre verilir. Bu süre içinde eksiklik ve hatalar giderilmezse, ruhsat iptal edilerek işyeri kapatılır. Yönetim Kurulu, üyeye verilen 10 günlük savunma süresinin geçmesinden sonra resen veya ivedilikle ve herhalde ihbar, şikayet veya istek tarihinden itibaren en çok 30 gün içinde disiplin soruşturması açılarak üyenin Onur Kuruluna sevk edilmesi hakkında bir karar vermeye mecburdur. Disiplin kurulları, soruşturmanın tamamlandığı günden itibaren üç gün içinde karar vermektedir. Futbol müsabaka sezonunun bitiminin ardından oynanan özel müsabakalarda meydana gelen olaylar ve işlenen fiillerle ilgili kararlar için bu süreye uyulmayabilir.

(6) Evlenme akdinin kanuna göreyapılmış olduğunu gösteren belgeyi görmeden bir evlenme için dinsel tören yapankimse hakkında iki aydan altı aya kadar hapis cezası verilir. (3) Sahteliğini bilmeden kabulettiği kıymetli damgayı bu niteliğini bilerek tedavüle koyan kişi, bir aydanaltı aya kadar hapis cezası ile cezalandırılır. (3) Hakkında tedaviye vedenetimli serbestlik tedbirine hükmedilen kişi, belirlenen kurumda uygulanantedavinin ve denetimli serbestlik tedbirinin gereklerine uygun davranmaklayükümlüdür. Hakkında denetimli serbestlik tedbirine hükmedilen kişiye rehberlikedecek bir uzman görevlendirilir. Bu uzman, güvenlik tedbirinin uygulamasüresince, kişiyi uyuşturucu veya uyarıcı maddenin kullanılmasının etki vesonuçları hakkında bilgilendirir, kişiye sorumluluk bilincinin gelişmesine yönelikolarak öğütte bulunur ve yol gösterir; kişinin gelişimi ve davranışlarıhakkında üçer aylık sürelerle rapor düzenleyerek hâkime verir. (5) Kurul hâlinde çalışan kamugörevlilerine görevlerinden dolayı hakaret edilmesi hâlinde suç, kuruluoluşturan üyelere karşı işlenmiş sayılır. (2) Kişi, fiili işlemek içinveya işlediği sırada cebir, tehdit veya hile kullanırsa, iki yıldan yedi yılakadar hapis cezasına hükmolunur. (2) Özel af ile hapis cezasınıninfaz kurumunda çektirilmesine son verilebilir veya infaz kurumundaçektirilecek süresi kısaltılabilir ya da adlî para cezasına çevrilebilir. – (1) Hüküm kesinleşmeden önce gerçekleşen veşahsî hürriyeti sınırlama sonucunu doğuran bütün hâller nedeniyle geçirilmişsüreler, hükmolunan hapis cezasından indirilir. Adlî para cezasına hükmedilmesidurumunda, bir gün yüz Türk Lirası sayılmak üzere, bu cezadan indirim yapılır. – (1) Bir kamu kurumunun verdiği izne dayalıolarak faaliyette bulunan özel hukuk tüzel kişisinin organ veya temsilcilerininiştirakiyle ve bu iznin verdiği yetkinin kötüye kullanılması suretiyle tüzelkişi yararına işlenen kasıtlı suçlardan mahkûmiyet hâlinde, iznin iptalinekarar verilir.

ABD, Kanada, AB, Çin, Rusya ve Hindistan başta olmakla birçok ülkede, özel olarak toryum kullanımına yönelik, Molten Salt Reactors (MSRS) Teknolojisi geliştirilmektedir. Çin, Kanada ile birlikte, Gobi Çölü’nde 2021 yılında yapımına başladıkları ve 2030 yılına kadar bitirecekleri, tamamen toryum kullanılan 2 MW gücündeki ilk ticari reaktör prototipi üzerinde çalışmaktadır. Çok yakın zamanda bu reaktörlerin daha büyük ölçeklerde ticarileşmesi beklenmektedir. Gibi elektrik enerjisi üretimine uygun tüm alanlar değerlendirilerek güneş ve rüzgar enerjisinden elektrik üretimini teşvik edecek, tüm lisans işlemlerini sadeleştireceğiz. Yeraltı ve yerüstü kaynaklarımızın, sürdürülebilir şekilde kullanılması yönündeki düzenleme ve hizmetlerimizi ‘Herkes için Refah’ prensibine göre planlamaktayız. Bu doğrultuda, temel ilkemiz enerji ve tabii kaynak arzının daha verimli hale getirilmesi olacaktır. Kentsel dönüşümün aile bütünlüğünü, geniş aile yaşamını, mevcut komşulukları etkilemeyecek şekilde yapılmasını sağlayacağız. Vatandaşlarımızı ailelerinden ve komşularından ayıran, göçe zorlayan bir kentsel dönüşüm asla kabul edilemez. Bu amaçla cazip koşullardaki finansman desteğini yer sahiplerine vererek, mevcut geniş aile yaşamı ve mahalle kültürünün sürdürülmesini destekleyeceğiz. Kentsel dönüşümde riskli alanlarda konumlandırılmış stratejik öneme sahip üretim ve sanayi tesislerinin de dönüştürülmesine öncelik vereceğiz. Sanayi tesislerinin bir araya kümelenmesini sağlayıcı düzenlemeler yaparak, hem ortaklaşa üretim ağlarının genişletilmesini sağlayacak, hem de gelecek nesillerimize daha temiz ve yaşanabilir kentlerin miras bırakılmasını sağlayacağız. Kentsel dönüşümün odağına doğal yaşamın korunmasını ve yaşanabilir kentlerin inşa edilmesini alacağız.

Engelli vatandaşlarımızın iş hayatına katılımı ve istihdamı ile ekonomik özgürlüklerinin sağlanması partimiz için birincil önemdedir. Engelli vatandaşlarımızın bu alanda önlerindeki zorlukları kaldıracak, kamu ve özel sektörde engelli vatandaşlarımızın istihdamında pozitif ayrımcılık ilkesini uygulayacağız. Türkiye toplumunun kadın ve aileye yönelik yerel problemlerine batı merkezli ithal edilen çözümler yerine doğrudan yerel unsur ve potansiyelin varlığını göz ardı etmeden ve kültürümüze uygun bir anlayış ile çareler üreteceğiz. Boşanma sürecinin en hızlı ve sıkıntısız bir tarzda sonuçlanmasını amaçlayan mevcut arabuluculuk sistemine, aile birliğinin devamı noktasında önemli katkılar sunma potansiyeline sahip olan kültürel normlarımızdaki aile “Uyuşmazlık Hakemliği Sistemi”ni dahil edeceğiz. Ülkemizin ve milletimizin geleceği açısından hayati öneme haiz aile müessesesinin korunması ve güçlendirilmesi için aile yapısını tehdit eden her türlü yıkıcı maddi ve manevi tesirlerin önlenmesi yönünde gerekli tedbirleri alacağız. Medyanın aile yapısı ve evlilik üzerinde olumsuz etkiler oluşturacak yayınlardan arındırılması için gereken tedbirleri alacağız. Kültür emperyalizminin meydana getirdiği özellikle kadın ve çocuk istismarına yönelik tutumların başta medya olmak üzere, iş hayatı, eğitim hayatı gibi birçok alanda ortadan kaldırılması için gerekli yasal düzenlemeleri yapacağız.

Tarih-Kültür 34 Okuma